Hallontårta!
Jag har upptäckt en fantastiskt god efterrätt som till och med är smidig att göra (kanske ev mindre smidig att servera). Och det är en hallontårta med mandelbotten! Det blir som typ krämig "hallonglass" ovanpå. Och den blir mycket snyggare än på bilden (hallon makes it rosa).
Ingredienser
8 bitar
300 g mandelmassa1 ägg
2 äggvitor
Fyllning:
3 dl Arla Köket® vispgrädde
1 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
1 dl florsocker
2 äggulor
1/2 liter fäska eller frysta hallon, ca 250 g
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassa och rör ner ägg och äggvita. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 15-20 min. Låt kakan kallna. Vispa grädden riktigt hårt. Vispa ihop crème fraiche, florsocker och äggulor. Halvtina och mosa hallonen. Rör ner äggsmeten och hallonen i grädden. Bred ut hallongrädden över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 4 tim. Låt tårtan stå framme ca 30 minuter innan serveringen. Garnera med hallon.Glöm för all del inte att göra den så att den hinner stå i frysen :)
Det är bara att njuta!
// Karin