Hallontårta!

Jag har upptäckt en fantastiskt god efterrätt som till och med är smidig att göra (kanske ev mindre smidig att servera). Och det är en hallontårta med mandelbotten! Det blir som typ krämig "hallonglass" ovanpå. Och den blir mycket snyggare än på bilden (hallon makes it rosa).

Fryst hallontårta


Ingredienser

8 bitar

300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor

Fyllning:
3 dl Arla Köket® vispgrädde
1 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
1 dl florsocker
2 äggulor
1/2 liter fäska eller frysta hallon, ca 250 g

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassa och rör ner ägg och äggvita. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 15-20 min. Låt kakan kallna. Vispa grädden riktigt hårt. Vispa ihop crème fraiche, florsocker och äggulor. Halvtina och mosa hallonen. Rör ner äggsmeten och hallonen i grädden. Bred ut hallongrädden över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 4 tim. Låt tårtan stå framme ca 30 minuter innan serveringen. Garnera med hallon.






Glöm för all del inte att göra den så att den hinner stå i frysen :)
Det är bara att njuta!
// Karin

Kommentarer
Postat av: Canman

Vinn vinterns hetaste läsplatta ifrån Canman!



Tävlingen hittar du på följande länk:

http://canman.se/tavling/jultavling.aspx

2010-12-15 @ 22:23:49
URL: http://canman.se
Postat av: Coquina

Vad gott det ser ut =) Skoj med en till matblogg, kolla gärna in min matblogg också om du vill =)

2010-12-15 @ 22:43:30
URL: http://coquina.blogg.se/
Postat av: Cissi

men mums!

2010-12-15 @ 23:05:33
URL: http://cviklund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0